Vakmanschap groep 7 en 8

01 jul 2019 - Mimount Hammouche

De Kinderfaculteit organiseert Vakmanschap voor leerlingen van de groepen 7 en 8. Met vakmanschap maken de leerlingen kennis met verschillende beroepen. Zij kunnen ontdekken of een beroep misschien wel goed bij hen past. Zo krijgen ze ook een beter beeld voor het kiezen van een VO-school. Vakmanschap vindt plaats op woensdagmiddag.

Programma Vakmanschap les:

19 juni bezoeken we MBO school Hout Meubel College.

26 juni gaan we een kunstenaar bezoeken in Charlois.

3 juli bezoeken wij de Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam en krijgen er les over werken in de muziek.

We hebben dit schooljaar met de kinderen verschillende Vakmanschap lessen gevolgd. We zijn naar kinderopvang KSH, het wijkteam, bureau Halt, Young Business School, Woonstad Rotterdam, de paardenmanege en Plukhoek Mookhoek geweest. De kinderen hebben deze lessen met veel plezier bezocht.

Beroepenmarkt

Vindt u het leuk om een keer iets te vertellen of te laten zien over uw eigen beroep? Volgend jaar organiseert Vakmanschap, samen met de scholen een beroepenmarkt waarin leerlingen kennis kunnen maken met verschillende bedrijven en beroepen. Bent u geïnteresseerd, dan kunt u contact opnemen met Mimount Hammouche, m.hammouche@stichting-vitaalpendrecht.nl.